Ajattelin, että ennen avautumisten yms. kirjoittelua on hyvä antaa vähän pohjainfoa minkälaisessa kommuunissa sitä nyt asutaan. Ajattelin tosin alunperin vähän muunnella faktoja, ettei kukaan tunnista missä kommuunissa sitä asustellaan, mutta sitten muistin että koska 3/4 kämppiksistäni on ulkkareita, he tuskin ikinä löytävät tätä blogia ja täten eivät voi pahoittaa mieltään. Ja ainoasta suomalaisesta kämppiksestäni minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa (ainakaan vielä ;) ).

Olen aina inhonnut jo ajatusta kimppakämppään muutosta, muuttaa nyt ventovieraiden tai kavereiden kanssa saman katon alle, hyi hyi. Muutettuani viime keväänä tänne pk-seudulle alkoi tämä vaihtoehto käydä kuitenkin pakolliseksi (koska ei ole boyfriendiä, tai ainakaan kesän jälkeen ollut) ja yksikseen asuminen esim. yksiössä aika saakelin tyyristä (edellisestä yksiöstä pulitin 700e plus netti, halpaa ku saippua...). Olin siis todella skeptinen tämän muuton suhteen, etenkin kun tähän kämppään piti tehdä vuoden määräaikainen soppari (niinkuin aika moneen kämppään pk-seudulla) ja koska tämä ei ollut halvimmasta päästä ottaen huomioon että omistan yhden huoneen.

Sitten itse asuntoon, kimppakämppämme on paritalon puolikas hyvällä asuinalueella ja omalla "jaardilla". Neliöitä mökistämme löyty n.160 ja huoneita on yhteensä 4 + olkkari ja keittiö, kodinhoitohuone, wc, kylppäri/sauna/wc-kombo ja yksi luult.alunperin jäähdyttelyhuone saunan ja kylppärin kupeessa, joka nyt toimii yhden kämppikseni huoneena. Talo on melko vanha, mutta ihan kodikas. Kyseessä ei ole siis perussolu, jossa käytävän varrella olisi huoneita putkena ja yhteinen keittiö ja kylppäri. Oma huoneeni on n.12 neliötä, wuhuu! (aika hyvin yksiön kamoja sinne sai ängettyä). Valmiina kämpässä oli aika paljon kamaa esim. yleisissä tiloissa, sohvaa, kirjahyllyä, ruokapöytää yms.

Ja mitä tulee kämppiksiin: yhtäkään heistä en tuntenut entuudestaan, joten kaikki on "randomeita". Ikähaitari on arviolta 22-35 (en ole varma kuka on nuorin ja kuka vanhin ja paljon on ikää, heh). Tosiaan, 3/4 kämppiksistä on ulkomaalaisia, josta 2 on poikia/miehiä (toinen Kauko-Aasiasta, toinen Länsi-Euroopasta), yksi kämppis tyttö Lähi-idästä ja yksi suomalainen tyttö. Ai niin, ja itse olen suomalainen tyttö. Annan kämppiksilleni fiktiiviset nimet, jotta heistä (paskan)puhuminen olisi kätevämpää: eli Rape on kämppikseni Kauko-Aasista (ikää n.35), Tape on kämppikseni Länsi-Euroopasta (ikää n.22), Malin on kämppikseni Lähi-idästä (ikää n. 30), Maija on kämppikseni suomesta (ikää n.25v.). Itse olen 25 vee pikapuolin.

Siinä aikalailla pohjatiedot tästä kommuunista ja sen asukeista :)